VAD ÄR DET FÖR SPECIELLT MED VÅR ARONIA?

Vår Bulgariska Aronia – där det började.

Aroniabutiken är importörer av Aroniada’s aronia, förmodligen världens finaste. Vad gör den så unik?

Aroniada är ett hantverksorienterat familjeföretag med lång tradition av att odla och göra olika produkter av aronia. Man har en egenutvecklad unik pressteknik, där man genom kallpressning utvinner maximal näring ur de färska bären. Viktigt är ju att bären pressas direkt efter skörd – på så sätt spiller man ingen tid och bären behöver inte frysas för transport (andra aronia produkter är oftast gjorda på frysta bär som kommer från många olika odlare och som transporteras frysta till en fabrik). Aroniada kan även skörda bären när de är på sin mognadstopp då näringen är maximalt hög, eftersom man har bara några minuter från buske till press.

På den Bulgariska landsbygden som ligger på sydliga breddgrader är klimatet soligt och varmt. Det gör att bären får mycket sol och hinner nå hög mognad och koncentration. Därför smakar vår aronia mer och är mindre sur. Den varken sötas eller smaksätts på något sätt. Inte heller späds den ut. I flaskan finns bara 100% ren aronia juice, inga konserveringsmedel, inga tillsatser.

Den är helt ekologisk. Marken där den odlas har aldrig någonsin besprutats eller konstgödslats.

I princip all vetenskaplig forskning på polyfenoler där man använt aronia som polyfenolkälla är gjort på just denna, eftersom den anses ha en hög och stabil halt av de välgörande polyfenolerna.

Aronia sägs vara Europas eget superbär. I Östeuropa, Tyskland och Ryssland används den sedan gammalt mot en mängd åkommor. Välkänt är dess positiva effekter på hjärt- kärlsystemet, med mera..

Vår Svenska Aronia

2021 blev vi återförsäljare för Tranängen Aronia. Ett familjeföretag med lång historia som nu hade börjat odla Aronia i mindre skala. Såklart vill vi stödja Svenskt, lokalproducerat  och småkaligt! Juicen och produkterna håller också väldigt hög kvalitet. Vi har ett nära samarbete med Tranängen.

De odlar sin Aronia i Åhus i Skåne. De hyr sedan in sig i ett musteri där juicen görs. Inga mellanhänder. Hög kvalitet, ärlig produktion. De använder inga besprutningsmedel även om juicen inte är eko-klassad.

Instapure vattenfilter

2020 blev vi agenter och importörer av Instapure vattenrening. Det har varit en jättesuccé. Vi ville sälja ett filtersystem som är lätt att använda och renar effektivt, för ett överkomligt pris så att alla kan börja rena sitt vatten. Ett folkfilter! Instapure är ett Amerikanskt företag som funnits länge.

 

OM ARONIABUTIKEN

Varför heter den här sajten Aroniabutiken?  – Därför att vi började som importör av världens finaste Aronia, den från Aroniada. Den sålde genom några få terapeuter och passionerade hälsokostbutiker, med Hälsokraft i Saltsjöbaden som första och främsta återförsäljare.

Men vi fick ofta förfrågan från privatpersoner runt om i landet som ville ha den. Många gånger var den en del av en alternativ behandling i någon form, mot t ex cancer eller utbrändhet. Vi gjorde ingen marknadsföring överhuvudtaget.

Aronia är inte jättelätt att få tag på i Sverige, framförallt inte av den kvalitet som vi erbjuder. Och de stora hälsobutikskedjorna, deras sortiment blir för det mesta bara mer och mer slätstruket. Så det var läge att sätta upp en webshop för våra kunder runt om i landet. ”Och varför då inte även erbjuda andra kosttillskott som kunderna efterfrågar” – var tanken. Från det växte det, fast vi är fortfarande ett litet företag. Nu har vi ett par egna agenturer – förutom Aronia – vattenfilter från Instapure. Samtidigt säljer vi handplockade kosttillskott från olika leverantörer. Vi är helt fria i vilka produkter vi väljer. Till skillnad från t ex Life så tar vi inte emot pengar för att exponera vissa produkter.

Aronia och högkvalitativa kosttillskott och sådant som den som lever enligt ’renlevnadsprinciper’ vill ha, det vill vi erbjuda. Tillsammans med personlig service och support. Det är ju problemet med webshoppar och storbolag – ingen mänsklig kontakt. Men på Aroniabutiken ska du kunna få hjälp och svar på frågor! Ring, maila, när som helst.

Hur du kontaktar oss ser du längst ner och på kontakt-sidan. Och förresten, det finns ett par butiker i landet där du kan köpa Aronia och våra andra produkter, se länken längst ner (Köp i butik) eller klicka här.

Vi driver även webshoppen goldengreen.se, som framförallt riktar sig till kunder utanför Sverige.

Vi som driver Aroniabutiken heter Morten, Jens, Simon, Yvette och Katarina.

Aroniabutiken drivs av Golden Green AB – Midgårdsvägen 16, 187 74 Täby.
Telefon och mail hittar du på sidan Kontakt