VAD ÄR DET FÖR SPECIELLT MED VÅR ARONIA?

Aroniabutiken är importörer av Aroniada’s aronia, förmodligen världens finaste. Vad gör den så unik?

Aroniada är ett hantverksorienterat familjeföretag med lång tradition av att odla och göra olika produkter av aronia. Man har en egenutvecklad unik pressteknik, där man genom kallpressning utvinner maximal näring ur de färska bären. Viktigt är ju att bären pressas direkt efter skörd – på så sätt spiller man ingen tid och bären behöver inte frysas för transport (andra aronia produkter är oftast gjorda på frysta bär som kommer från många olika odlare och som transporteras frysta till en fabrik). Aroniada kan även skörda bären när de är på sin mognadstopp då näringen är maximalt hög, eftersom man har bara några minuter från buske till press.

På den Bulgariska landsbygden som ligger på sydliga breddgrader är klimatet soligt och varmt. Det gör att bären får mycket sol och hinner nå hög mognad och koncentration. Därför smakar vår aronia mer och är mindre sur. Den varken sötas eller smaksätts på något sätt. Inte heller späds den ut. I flaskan finns bara 100% ren aronia juice, inga konserveringsmedel, inga tillsatser.

Den är helt ekologisk. Marken där den odlas har aldrig någonsin besprutats eller konstgödslats.

I princip all vetenskaplig forskning på polyfenoler där man använt aronia som polyfenolkälla är gjort på just denna, eftersom den anses ha en hög och stabil halt av de välgörande polyfenolerna.

Aronia sägs vara Europas eget superbär. I Östeuropa, Tyskland och Ryssland används den sedan gammalt mot en mängd åkommor. Välkänt är dess positiva effekter på hjärt- kärlsystemet, med mera..

OM ARONIABUTIKEN

Varför heter den här sajten och shoppen Aroniabutiken?
Därför att jag började som importör av världens finaste aronia, den från Aroniada. Den sålde genom några få terapeuter och passionerade hälsokostbutiker, med Hälsokraft i Saltsjöbaden som första och främsta återförsäljare.

Men jag fick ofta förfrågan från privatpersoner runt om i landet som ville ha den. Många gånger var den en del av en alternativ behandling i någon form, mot t ex cancer eller utbrändhet. Jag gjorde ingen marknadsföring överhuvudtaget.

Aronia är inte jättelätt att få tag på i Sverige, framförallt inte av den kvalitet som jag erbjuder. Och de stora hälsobutikskedjorna, deras sortiment blir för det mesta bara mer och mer slätstruket. Så det var läge att sätta upp en webshop för mina aroniakunder runt om i landet. Och varför då icke även erbjuda lite annat smått och gott som ni ändå vill ha och efterfrågar?

Aronia och specialiserade kosttillskott och sådant som den som lever enligt ‘renlevnadsprinciper’ vill ha, det vill jag erbjuda. Tillsammans med personlig service och support. Det är ju problemet med webshoppar, ingen mänsklig kontakt. Men på aroniashoppen ska du kunna få hjälp och svar på frågor! Ring, maila, när som helst. Aronian är en kraftfull produkt, så tveka inte att fråga. Hur du kontaktar mig ser du längst ner och på kontakt-sidan. Och förresten, det finns ett par butiker i landet där du kan köpa den, se länken längst ner (Köp i butik) eller klicka här.

Hälsningar / Jens.

Aroniabutiken drivs av Golden Green AB – Midgårdsvägen 16, 187 74 Täby.
Telefon och mail hittar du på sidan Kontakt